Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

Fumigare

Fumigarea este metoda cea mai rapidă și eficientă de dezinsecție a spațiilor sau produselor pentru a combate insectele și a asigura exterminarea lor în toate etapele lor biologice: ou- larvă-pupă-insecte adult. Această metodă este folosită pentru dezinsecția:

  • produselor, precum cereale, nuci, făină, ierburi, tutun;
  • mobilier, lemn și construcții din lemn;
  • depozite, cu ajutorul metodei inovatoare J-SYSTEM.

Toate aplicațiile sunt realizate având în vedere problemele de securitate. Personalul Axiven Pest Control este instruit și are la bază o experiență solidă, sub supravegherea inginerilor agronomi și chimiști ai companiei.

Procesul de fumigare implică trei etape. Inițial, înainte de aplicare, se realizează o verificare a spațiului pentru a preveni scurgerea de substanțe. Substanța fumigantă se dispersează în spațiu pentru o perioadă suficient de mare pentru a distruge complet cuiburile de insecte. După fumigare, specialiștii AXIVEN Pest Control efectuează un audit pentru a stabili dacă spațiul este bine aerisit pentru a fi utilizat de oameni.

ETAPELE EFECTUĂRII GAZĂRII

verificarea spațiului care urmează a fi fumigat
etanșarea spatiilor
interzicerea accesului personalului
aplicarea de AGROXIN
spațiul rămâne sub tratamentul cu fosfină pentru o perioadă de timp, perioada ce depinde de temperatura și umiditatea mediului.
aerisirea spațiului
colectarea reziduurilor procedurii de fumigare
eliberarea spațiului

Fosfura de Aluminiu 56% este substanța activă recomandată pentru gazarea cerealelor.

Fosfina este o substanță biologic activă, care se formează numai în cazul în care umiditatea aerului este de 30-40%. Este un gaz neurotoxic, extrem de puternic, din grup T+.Produsul este omologat pentru combaterea dăunătorilor de depozit, insecte sau mamifere mici.

Atentie!!!

Este foarte toxic pentru oameni, motiv pentru care tratamentele sunt efectuate de echipe specializate si certificate sa lucreze cu asemenea produse, echipate cu echipamente standardizate de protectia plantelor i cu trusee de prim-ajutor.

În starea ei pură, fosfina, este insolubilă în apă și în grăsimi, nu intră în reacții chimice cu biocomponentele produselor alimentare tratate. Aplicată conform indicațiilor, ea distruge dăunătorii cerealelor și pe cei ai altor produse stocate-leguminoase, alimente depozitate, etc., indiferent de etapa biologică- larvă/pupă/adult.

Agroxin 56 Tab poate fi utilizată în orice spațiu care oferă condiții bune de tratament (silozuri, depozite, container). Cea mai importantă condiție este izolarea perfecta, dar și proximitatea de centre aglomerate, trebuie să se afle la distanțe cât mai mari de oameni și animale.

Tratamentele depozitate în saci mari de plastic (500-1000kg) se realizeaza prin introducerea tabletelor în saci, în dozele indicate, dar prin menținerea sacilor în spații închise pe toata durata acționării fosfinei.

Mod de acțiune

Începe să acționeze odată cu deschiderea recipientului-în prima fază se formează un amestec iritant, care avertizeaza aplicatorul că acțiunea a început. Ulterior, reacția cu umiditatea conduce la formarea fotoxinei, procesul nefiind unul rapid- în condiții normale de temperatură și umiditate (20 de grade Celsius și 60% umiditate relativă), eliberarea fosfinei are loc astfel:

Nu se fac nici tratamente la peste 30 grade celsius din cauza pericolului 2, ca amoniacul să ia foc în prima fază.

Concentratia utilizată pentru toate insectele și mamiferele este de 100 - 150 ppm, adică 10-15 g/t =3-5 tablete.

Produsele finale reziduale se descompun în metaboliti de echilibru, fiind nepericuloși pentru mediu. Dupa 6-10 zile, depozitul se deschide, se aerisește și se curăță.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord