Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

Dezinsectia termică

Tratamentul termic este o metodă nouă de dezinsecție, dinamică și alternativă. Înlocuiește toate metodele de dezinsecție chimice și toxice existente, fiind sigură și eficientă.

insectele sunt expuse la temperaturi de peste 50ºC, al căror efect este moartea insectelor;
insectele aflate în toate stadiile de viață vor fi eliminate (ou-larvă-adult);
moartea acestora rezultă din dezhidratare, din topirea membranelor celulare, din schimbarea echilibrului de sare și a coagulării proteinelor.

Tratamentul necesită o sursă de căldură, circulația eficientă a aerului și suficiente calorii.

Descrierea procedurii aplicației termice

Preîncălzirea

Este perioada în care temperatura din spațiul în care se va interveni, trebuie să crească peste 50,5 grade Celsius.Durata de preîncălzire depinde de temperaturile mediului.Tot în acest stadiu există o mobilitate mare a insectelor atunci când temperatura crește și ajunge în jurul valorii de 40° C.

Încălzirea

În timpul acestui proces se realizează dezinsecția propriu-zisă, iar temperatura trebuie menținută constant până la 50, 5° C. Această acțiune dureaza aproximativ 20 de minute și se realizează eliminarea insectelor-adult, dar și a larvelor, chiar dacă acestea se află în zone greu accesibile. În timpul procesului de încălzire, nivelul de umiditate al spațiului scade la niveluri foarte joase.

Condiția esențiala este sura de alimentare trifazică necesară pentru alimentarea unităților termice. Sursa de curent trebuie să fie amplasată la o distanță maximă de 10-20m de agregat.

Monitorizare

Temperatura din timpul operațiunii este monitorizată constant pe toata durata tratamentului. Succesul operațiunii este oferit de termperatura menținută la 50-55°C. Monitorizarea se efectuează cu ajutorul senzorilor de monitorizare de temperatură, care sunt amplasate în container. Temperaturile se înregistrează în sistemul de monitorizare IMONIT, fiind raportate ulterior către părțile interesate.

Categorii vizate

  1. Insecte de depozit-toate stadiile de viață:
  • Tribolium sp.
  • Stegobium sp.
  • Sitophilus sp.
  • Lasioderma sp
  1. Ploșnița cerealelor-aprobat BMSB
  2. DERMESTIDAE
  3. Gândaci- Blatella germanica
  4. Ciuperci

Beneficiile tratamentului termic sunt multimple. Metoda este aprobata BMSB- Departamentul Australian al Agriculturii și Resurselor de Apă, fiind o metodă eficientă, sigură și ecologică. Insectele vor fi eliminate în orice etapă de viață, iar în urma tratamentului nu sunt urme de reziduuri chimice. Doar tratamentul termic permite inspectarea în timpul operațiunii pentru a detecte zonele cu insecte și a lua măsuri corective în spații precum fisuri și crăpături.

În timpul tratamentului termic, zonele care nu sunt afectate de dezinsecție, precum spațiile de birouri, rămân operaționale. Timpul în care nu se prestează activități este redus, nu există alte costuri suplimentare, iar autoritățile locale nu trebuie contactate. 

Dezinsecția termică poate fi efectuată în tot spațiul sau doar în unele părți ale acestuia și poate fi realizat în condiții crescute sau scăzute de temperatura. Căldura nu are efecte distructive pe termen lung.

Siguranța în timpul tratamentului

Pentru motive de siguranță este interzisă aplicarea metodei pe recipiente de gaz sub presiune (ex. extinctoare) și pe orice tip de produs care nu rezistă temperaturilor mari, de până la 55°C (ex. produse alimentare). În cazul în care aceste componente nu se pot îndeparta, ele vor fi izolate cu materiale speciale de izolare, în caz contrariu operațiunea nu se poate efectua.

Avantajele metodei

nu este toxică și este sigură atât pentru cei care o aplică cât și pentru cei care o utilizează
nu este chimică și se utilizează o cantitate minimă de pesticide în spațiile vizate
nu rămân substanțe chimice în urma tratamentului
insectele sunt eliminate chiar dacă acestea se află în locuri greu accesibile
locurile din care ies insectele ne pot indica spațiile în care au cuiburile
tratamentul se poate aplica în diferite sectoare din fabrică fără a întrerupe activitatea lor

Echipamente: ECOSYSTEM HT.

Echipamentul de încălzire ECOSYSTEM HT este de tip direct, cu aer uscat, capacitatea de încălzire fiind de 350mc. Temperaturile de ieșire ajung până la 90°C în funcție de temperatura aerului din mediu.

Avantajele ECOSYSTEM HT

spre deosebire de alte utilaje cu același uz, ECOSYSTEM HT are un ventilator încorporat, având posibilitatea de a schimba direcția aerului.
Tehnologia ECOSYSTEM HT facilitează recircularea aerului cald absorbind din nivelurile superioare și conducându-l la nivelurile inferioare fără a fi nevoie de ventilatoare suplimentare care consumă mai mult curent
mai mult decât atât capacitatea acestuia de a conduce aerul către nivelurile inferioare permite încălzirea planșeelor care, de obicei, sunt mai dificil de încălzit
Utilajele ECOSYSTEM HΤ sunt singurele pe care se poate monta o țeavă flexibilă cu două ieșiri pentru tratarea a doua spații
în tabelul de dreapta sunt prezentate specificațiile pentru încălzitorul termal

THP-4500 Direct Fired Heater

Cu 4.5 milioane BTU / h, seria THP cu suflare directă de aer cald utilizează o combinație de caracteristici (comenzi electronice pentru arzător, termostate de la distanță, suflante centrifuge) pentru a asigura un aer controlat, uniform distribuit, cald și uscat.

Suflantele centrifuge asigură volum mare de aer la presiuni statice mai mari, permițând echipamentului să funcționeze bine cu conductele și ajută la stimularea mai multor mișcări de aer în spațiul închis. 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord