Oras Otopeni, Calea BUCURESTILOR Nr. 305A4, Judet Ilfov

Hours: Mon-Fri: 9am-6pm

Tel: +4 021 313 35 30  Fax: +4 021 351 42 57

 DEZINFECTIA – scurta prezentare

Dezinfecția provine din limba franceza “désinfection” si reprezinta un ansamblu de proceduri si procese care au ca principal scop eliminarea microbilor și microorganismelor, fie animale, fie vegetale, dăunătoare de pe o suprafață sau un obiect.

Dezinfecţia este metoda prin care se dezinfecteaza suprafete, exterioare si interioare, materiale, pereti, produse, cladiri etc, distrugand formele adulte şi de rezistenţă a microbilor din aer, de pe obiecte, tegumente şi instrumente.

Dezinfectia se realizeaza prin metode fizice si chimice, amandoua metodele avand un singur obiectiv si anume: prevenirea infecţiilor şi bolilor transmisibile.

 

REALIZAREA DEZINFECTIEI

Dezinfectia este o interventie care, prin contactul direct, elimina si distruge toti virusii prezenti in spatiile tratate intr-o perioada de timp cuprinsa intre 10 - 60 minute, in functie de tipul agentului patogen si de concentratia aplicabila pentru fiecare tip de infestare in parte, conform indicatiilor de pe aviz.

Dupa aplicare, se recomanda ca spatiul dezinfectat sa fie aerisit timp de minim 120 minute.

AXIVEN Pest Control foloseste aplicații specializate si moderne pentru dezinfectarea spatiilor interioare si exterioare împotriva bacteriilor, microbilor, virusurilor și alțor agenți patogeni. Rolul acestora este de a distruge formele adulte şi de rezistenţă a microbilor pentru a menține un mediu ambiant curat și adecvat pentru sănătatea umană.

Toate metodele folosite de Axiven Pest Control sunt aprobate de ANSVSA.

Dezinfectia se poate face cu urmatoarele echipamente:

·         - Pompe cu pulverizare reziduala si/sau pulverizator manual

·         - Fogger ceata calda (fumigatie) s ULV - ceata rece ulv

·         - Atomizoare - atomizare / ceata

Toate produsele utilizate au un spectru larg de actiune asupra principalilor agenti patogeni si sunt  avizate de Ministerul Sanatatii.

Dezinfectarea suprafetelor si a spatiilor este necesara pentru mentinerea sănătatii și prevenirea  transmiterii bolilor infecțioase, în special în zonele in care exista un trafic mare, cum sunt spitalele,  hotelurile, gradinitele, salile de curs, transportul public etc. 

 

METODE DE DEZINFECTIE

Principalele metode de dezinfectie pe care compania Axiven Pest Control le foloseste sunt  urmatoarele: 

1. Pulverizarea substantelor la nivelul suprafetelor (cu o singură picatura se obtine dimensiunea  de 300 μ diametru)

Dezinfectia prin aceasta metoda se realizeaza cu ajutorul pompelor de joasa presiune sau inalta  presiune (numite atomizoare). Aceasta metoda este cea mai practica si cel mai des folosita de catre  echipa noastra.

2. Nebulizarea sau „ceata rece” - se obtin picaturi de la 30 μ pana la 300 μ diametru.

Dezinfectia realizata cu ajutorul nebulizatoarelor ULV (Ultra Low Volume) este o metoda ce are la baza ca si solvent apa. Metoda este cel mai des cunoscuta ca pulverizare ULV pentru ca asigura acoperirea complete a suprafetelor tratate. In cele mai multe dintre cazuri, aceasta metoda se foloseste la interior, cantitatea de produse iritante fiind foarte mica sau inexistenta.

3. Termonebulizarea sau ,,ceața caldă”.

 Dezinfectia se realizeaza cu ajutorul unui aparat numit termonebulizator ce functioneaza pe baza de benzina si care transforma solutia de lucru in particule foarte fine, la nivel de micron. Aceste particule, fiind foarte usoare, se incalzesc de la aerul generat de motorul pe benzina si plutesc foarte mult in aer, ocupand astfel tot volumul incaperii unde s-a pulverizat (in interior). Metoda aceasta este folosita pentru suprafete mai mari, mai intinse, pentru exterioare si vegetatii dense.

 

CAND SE REALIZEAZA DEZINFECTIA

Actiunea de dezinfectie trebuie realizata periodic si cu responsabilitate aceasta putand fi realizata la cerere, ori de câte ori este nevoie.

Spre exemplu, in unitatile de alimentatie publica se recomanda dezinfectarea o data pe luna, pe cand in alte domenii de activitate dezinfectia se poate face si o data la 3 luni.

Unitatile medicale, pe de alta parte, au regim special, in functie de spatial ce urmeaza a fi dezinfectat (sali de operatie, saloane de bolnavi, etc.) deoarece exista si alte prevederi interne de combatere a factorilor infectiosi.

In functie de specificul activitatii, specialistii Axiven Pest Control vor alege impreuna cu dumneavoastra varianta cea mai buna prin care se va realiza procedura de dezinfectie, in functie de natura spatiului, destinatia acestuia si vectorul vizat.

Substantele folosite de specialistii Axiven Pest Control sunt avizate si fac parte din grupa TP2 si TP4, acestea avand o puternica actiune bactericida, virucida, fungicida, micobactericida si levuricida. 

Ce inseamna grupa TP2 si TP4

Tip de produs 2

-   Dezinfectante pentru spaţii private şi zone de sănătate publică şi alte produse biocide

-   Produsele utilizate pentru dezinfecţia aerului, a suprafeţelor, materialelor, echipamentului şi mobilierului care nu sunt utilizate pentru contact direct cu produse alimentare şi furaje în zone private, publice şi industriale, inclusiv spitale, precum şi produse utilizate ca algicide.

Domeniile de utilizare includ, printre altele, bazine de înot, acvarii, ape de îmbăiere şi alte ape; sisteme de aer condiţionat; pereţii şi podelele din spaţiile destinate îngrijirii sănătăţii sau alte instituţii; toalete chimice, ape reziduale, deşeuri spitaliceşti, sol sau alte sub-straturi (pe terenurile de joacă).

Tip de produs 4

-  Dezinfectante pentru industria alimentară şi industria de preparare a furajelor

-  Produsele utilizate pentru dezinfecţia echipamentului, recipientelor, ustensilelor de consum, suprafeţelor -sau conductelor aferente producţiei, transportului, depozitării sau consumului de alimente, furaje sau băuturi (inclusiv apă potabilă) pentru oameni şi animale.

 

 

Pentru mai multe detalii si informatii, ne puteti contacta telefonic la 0766069978 sau pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.