Oras Otopeni, Calea BUCURESTILOR Nr. 305A4, Judet Ilfov

Hours: Mon-Fri: 9am-6pm

Tel: +4 021 313 35 30  Fax: +4 021 351 42 57

Fumigare

Fumigarea este metoda cea mai rapidă și eficientă de dezinsectie a spațiilor și a produselor pentru a lupta impotriva insectelor si de a asigura exterminarea insectelor in toate etapele lor biologice (ou, larva, pupa,insecte mature).

Această metodă este folosită pentru dezinsectia de:

• produse, cum ar fi cereale, făină, legume, nuci, ierburi, tutun, etc

• mobilier, lemn si constructii rezidentiale din lemn

• depozite si silozuri cu ajutorul metodei inovatoare J-SYSTEM.

Toate aplicațiile sunt realizate tinandu-se cont de problemele de securitate. Personalul nostru special instruit și cu experiență in domeniu lucreaza sub supravegherea inginerilor agronomi si chimisti ai firmei noastre.

Procesul fumigarii implică trei etape. Inainte de aplicare, se face o verificare a etanșeității spațiului pentru a preveni scurgerea de substante. Apoi, substanta fumiganta se disperseaza in spațiu pentru o perioada suficient de mare pentru a distruge in intregime cuiburile de insecte. După fumigare, specialistii Axiven Pest Control efectueaza un audit pentru a stabili dacă spatiul este adecvat aerisit pentru a fi utilizat de oameni.

ETAPELE DE EFECTUARE A GAZARI

Control al spatiului ce urmeaza a fi fumigat
Etansarea spatiilor
Blocarea de acces a personalului
Aplicarea de AGROXIN
Spatiul ramane sub tratamentul cu fosfina pentru o perioada de timp, perioada ce depinde de temperatura si umiditatea mediului.
Aerisirea spatiului
Colectarea rezidurilor procedurii de fumigare
Eliberarea spatiului

Fosfura de Aluminiu 56% este substanta activa recomandata pentru gazarea cerealelor.

Tablete folosite la gazarea semintelor si produselor furajere depozitate, pentru combaterea daunatorilor de depozit

Fosfina este o substanta biologic activa, care se formeaza numai daca aerul are cel putin 30-40% umiditate.

Fosfina este un gaz neurotoxic extrem de puternic din grupa T+. Produsul este omologat pentru combaterea daunatorilor de depozit, fie ei insecte sau mamifere mici.

Atentie!!!

Este foarte toxic pentru oameni, motiv pentru care tratamentele sunt efectuate de echipe specializate si certificate sa lucreze cu asemenea produse, echipate cu echipamente standardizate de protectia plantelor i cu trusee de prim-ajutor.

Fosfina, in starea ei pura, este insolubila in ap si in grasimi si nu intra in reactii chimice cu biocomponentele produselor alimentare tratate. Aplicata conform normelor indicate, fosfina distruge daunatorii cerealelor si pe cei ai altor produse stocate -leguminoase, legume, alimente depozitate etc., indiferent de natura lor adulti, larve, pupe etc.

Agroxin 56 Tab poate fi utilizata in orice spatiu care ofera conditii foarte bune de tratament (silozuri, depozite, containere). Prima conditie este o izolare perfecta a magaziei. A doua conditie este sa nu fie apropiata de centre aglomerate cu oameni si animale.

Tratamentele in saci mari de plastic (500-1000 kg) se fac prin introducerea tabletelor in saci, in dozele solicitate, dar prin mentinerea sacilor in spatii inchise pentru intreaga durata a actiunii fosfinei.

Mod de acþiune

Incepe odata cu deschiderea recipientului - in prima faza se formeaza amoniac si bioxid de carbon, un amestec iritant, care avertizeaza aplicatorul ca a inceput actiunea.

Ulterior, reactia cu umiditatea conduce la formarea fostoxinei. Procesul nu este foarte rapid - in conditii normale de o temperature si umiditate (20 C si 60% umiditate relativa ), eliberarea fosfinei are loc astfel:

Subliniem c sub 5 C, tratamentele cu Agroxin se suprima din cauza inlocuirii hidrolizei - fosfina cu hidroliza - amoniac + o CO . Nu se fac nici tratamente peste 30 C din cauza pericolului 2 ca amoniacul sa ia foc in prima faz .

Concentratia utilizat pentru toate insectele i mamiferele este De 100 - 150 ppm, adica 10-15 g/t = 3-5 tablete.

Produsele finale reziduale se descompun in metaboliti de echilibru, fiind nepericulosi pentru mediu. Dupa 6-10 zile depozitul se deschide, se aeriseste i se curata.