În depozitele de cereale, seminte, fructe confiate etc. avem o serie de dăunători care pot deprecia calitativ recolta sau în unele cazuri să o compromită în totalitate. Dăunătorii de depozit cel mai des intalniti sunt reprezentantii insectelor, majoritatea speciilor fiind: molia cerealelor (Sitrotoga cerealella), molia grâului (Nemapogon granellus) sau molia fructelor uscate (Plodia interpunctella).
Pe lângă insecte, în spaţiile de depozitare pot exista si probleme cu rozătoarele, cele mai reprezentative specii fiind: şobolanul cenuşiu (Rattus norvegicus), şobolanul negru (Rattus rattus) şi şoarecele de casă (Mus musculus).
Cea mai eficienta metoda de a combate problema insectelor din depozitele de cereal, seminte, fructe etc. este prin gazare.
In prezent se folosesc produse pe bază de fosfură de aluminiu, cum este Agroxin (3-5 tablete/tona produs).
Fosfura de aluminiu se prezintă sub formă de tablete care, sub influenţa umidităţii din atmosferă sau din masa de cereale, degajă hidrogen fosforat. Pentru depozitele sau magaziile în care produsele sunt depozitate la vrac, se pot obţine rezultate bune prin aplicarea stratificată a insecticidelor în masa produsului.