Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

HoReCa

Igiena și curățenia sunt printre cele mai importante aspecte ale unei bune funcționări a hotelurilor, restaurantelor și barurilor contribuind la imagine și reputație. Sunt frecventate în permanență de către oameni, iar prin menținerea unei igiene corespunzătoare, clienții și potențialii clienți vor reveni datorită condițiilor impecabile. Axiven Pest Control recunoaște nevoile și riscurile la care este expusă industria HoReCacând vine vorba de dăunători.

Printre cei mai întâlniți dăunători în hoteluri se regăsesc: 

• ploșnița

Ploșnițele sunt insecte parazit, care se hrănesc exclusiv cu sânge, preferând mediul cald. Își fac cuibul în zona patului și sunt active în timpul nopții. Insectele reduc calitatea somnului, pentru că sunt active noaptea și interferează cu somnul și odihna. Mușcăturile lor pot provoca reacții alergice, însă ploșnițele nu răspândesc sau cauzează boli. Mușcăturile sunt nedureroase intițial, pentru că în timpul mușcăturii, ploșnițele emit un anestezic. Semnele lăsate de ploșnițe sunt vizibile dimineața, fiind mici umflături roșii, însoțite de prurit. Semnele, urmele maronii de excremente și mirosul amărui, neplăcut, sunt semnele care indică o infestare cu ploșnițe.

Combaterea acestora trebuie realizată de către o echipă specializată, care va stabili gradul de infestare și tratamentul corespunzător. Pot fi realizate tratament cu insecticid, prin pulverizarea suprafețelor în care s-ar putea adăposti ploșnițelor. O altă metodă extrem de eficientă este dezinsecția termică, o metodă ecologică și non-toxică. Se folosește temperatura ridicată, menținută constant, iar toate ploșnițele vor fi eliminate. De asemenea, tratamentul va fi eficient doar împreună cu o curățenie eficientă.

• insectele zburătoare

Insectele zburătoare pot fi combătute prin utilizarea capcanelor moderne, cu suprafețe adezive, care nu sunt toxice și nu afecteaza oamenii, animalele sau mediul. Capcanele emit radiații UV care vor atrage insecte, precum muște, țânțari sau alte insecte zburătoare. 

• gândaci

Gândacii reprezintă o altă specie de dăunători, care trăiesc în subsoluri și care preferă mediile calde și umede. Se infiltrează prin intermediul  țevilor de scurgere și canalizare și generază disconfort pentru oameni. Sunt activi, în general, în timpul nopții, însă prezența lor pe timp de zi reprezintă o infestare masivă. Sunt dăunători din cauza faptului că pot fi purtători de bacterii, precum salmonella și pot genera crize de astm. Bacteriile sunt purtate pe picioare, iar ulterior sunt răspândite peste alimentele pe care oamenii le consumă. Întreținerea curățeniei și a igienei împreună cu tratamentele de dezinsecție aplicate de către o echipă de profesioniști vor ajuta la combaterea gândacilor. În acest sens, specialiștii vor identifica gradul de infestare și vor stabili un plan de tratament. Dezinsecția se poate realiza prin pulverizarea unor insecticide speciale,  iar pentru locurile greu accesibile se poate folosi nebulizatorul, prin ceața rece. Particulele de substanță se depun uniform, pătruzând în profunzime în locurile strâmte, în fisuri și crăpături, iar rezultatele sunt uimitoare.

• rozătoare

Deratizarea este o măsură importantă, care trebuie aplicată, mai ales în condițiile unui mediu populat și frecventat în permanență. Prin deratizare sunt aplicate măsuri, care au ca scop eliminarea rozătoarelor dăunătoare, cum sunt șoarecii și șobolanii. Șoarecii, deși sunt rozătoare mici, pagubele pe care le pot produce sunt semnificative. Pe lângă faptul că pot roade corpuri de mobilier, uși, cartoane, cabluri electrice, generând un posibil scurtcircuit, aceștia pot transmite bacterii și virusuri periculoase pentru oameni. Pot contamina produsele alimentare prin urină și fecale, cauzând probleme la nivel gastro-intestinal oamenilor. Pentru combaterea lor este necesar ajutorul specialiștilor, mai ales în cazul unei infestări masive. Aceștia vor identifica locurile în care șoarecii au consturit cuiburile și vor aplica soluții raticide, speciale. Preventiv, toate sursele de hrană trebuie eliminate, iar crăpăturile și găurile prin care rozătoarele pot pătrunde trebuie acoperite. În bucătării sau birouri nu vor fi aplicate momelile toxice, însă pot fi aplicate capcane cu adeziv.

În cazul restaurantelor, legislația în vigoare impune importanța operațiunilor de dezinsecție și deratizare. Pentru a asigura o bună funcționare a restaurantelor, precum și a sănătății personalului și a clienților, este nevoie de respectarea măsurilor de prevenire și combatere a dăunătorilor. Atât insectele, cât și rozătoarele pot provoca pagube serioase și pot transmite bacterii si virusuri periculoase pentru oameni, generând stări de repulsie. Menținerea clientelei, dar și atragerea unor potențiali clienți sunt realizabile prin ținerea la distanță a acestor dăunători, precum și prin menținerea curățeniei și a igienei. Printre cei mai cunoscuți dăunători din acest sector se regăsesc: gândacii, insectele zburătoare, șoarecii 

Restaurantele pot fi susceptibile de infestare cu insecte parazit sau rozătoare. Cu peste 40 de ani de experiență în domeniul DDD, Axiven Pest Control recunoaște aspectele și necesitățile cu privire controlul dăunătorilor, precum și importanța igienei pentru sănătatea oamenilor. Astfel de paraziți reprezintă un risc deosebit pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor. Pe lângă deterioarea materialelor, alimentele pot fi contaminate și distruse, iar în rândul oamenilor, prezența unor astfel de dăunători poate provoca anxietate, stres, boli. Pentru restaurante, buna reputație și imagine sunt urmări ale respectarea tuturor normelor de igienă și curățenie. Nerespectare acestora conduce la slăbirea reputației și, implicit, pierderea veniturilor.

Insectele și rozătoarele reprezintă un risc în ceea ce privește sănătatea oamenilor, dar și disconfortul pe care îl creează. Tratamentele vor fi inițiate prin inspecția spațiilor afectate, urmând să se stabilească specia dăunătorilor și gradul de infestare. Produsele folosite sunt avizate și conforme. Sănătatea joacă un rol important și este nevoie de aplicarea și respectarea unor măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire.

                                                                                                 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord