Acest sector cuprinde întreprinderi precum: măcelării, spații de producție a cărnii, spații de ambalare a produselor alimentare și zone de procesare. Sunt zone de importanță majoră datorită sensibilității produselor. Toate măsurile de siguranță puse în aplicare de unitățile din industria alimentară au ca scop împiedicare pătrunderii virusurilor sau contaminării produselor cu agenți patogeni. Contaminarea produselor are urmări negative pentru că sănătatea angajaților și a clienților este pusă în pericol, dar și din cauză că reputația unităților va scădea.
Printre dăunătorii întâlniți în acest sector se regăsesc muștele, gândacii și, inclusiv, rozătoarele. Insectele pot provoca pagube semnificative atât din punct de vedere material, ci și probleme în ceea ce privește sănătatea și igiena. Muștele și gândacii sunt responsabili de transmiterea unor agenți patogeni și bacterii periculoase pentru oameni. Din cauza locurilor în care acestea trăiesc și se dezvoltă(subsoluri, guri de canalizare, spații de depozitare a gunoiului), precum și alimentele alterate, aflate în stare de putrefacție pe care le consumă sunt considerate dăunători. Din cauza urinei și a excrementelor lăsate de insecte și rozătoare pe alimente, acestea trebuie eliminate imediat. Șoarecii, pe de altă parte, poate provoca direct pagube, deoarece rod obiecte, suprafețe, mobilier și cabluri electrice.
AXIVEN Pest Control implementează planuri de tratament pentru combaterea dăunătorilor, conștientizând riscul unei astfel de infestări în industria alimentară. Planul de combatere se realizează după inspectarea amănunțită a spațiilor afectate și a speciilor de dăunători. De asemenea, eliminarea completă a dăunătorilor se va realiza doar împreună cu o igienizare și curățenie amănunțită. Posibililele căi de acces și sursele de hrană ale dăunătorilor trebuie eliminate pentru a preveni apariția acestora. De asemenea, pe lângă substanțele insecticide, pot fi folosite capcane cu adeziv, electroinsecticide sau capcane luminoase pentru a reduce gradul de infestare.