Luni-Vineri: 08:00-18:00

Tel: +4 021 313 35 30 

Industria de morărit și panificație

Agricultura este una dintre ramurile economice importante, fiind ocupația de bază a unui număr mare de oameni. Produsele de morărit și panificație sunt consituite din cereale precum porumbul, grâul, ovăz, secară, orz și orez. Cerealele nu se consuma neapărat ca atare, ci trec prin diferite de procese de prelucrare în urma cărora se obțin produse precum făina, grișul, produse expandate, etc. Pentru a menține calitatea produselor este necesară respectarea unor norme referitoare la spațiile de depozitare, temperatură, umiditate, precum și prevenirea aparițiilor unor infestări cu dăunători.

 

Cei mai întâlniți dăunători din mori sunt gandacii de făina (Tribolium confusum) și moliile (Plodia interpunctella). Gândacii produc daune considerabile și devin periculoși mai ales în morile vechi, cu utilaje din lemn. Infestarea apare fie din cauza pătrunderii insectelor cu cerealele în depozit, folosirea unor saci infestați pentru a transporta făina sau cerealele sau din cauza utilajelor infestate cu dăunători.

Odată cu apariția unei infestări, pierderile sunt însemnate. În procesul de panificație, unele specii reduc cantitatea de proteină, amidon sau gluten, iar infestarea presupune eliminarea cerealelor și a produselor care sunt afectate. Acest lucru înseamna pierderi de venit și pagube semnificative.

AXIVEN Pest Control recunoaște cerințele și problemele cu care industria de morărit se confruntă. Tratamentele aplicat vor fi durabile și eficiente doar împreuna cu respecarea unor indicații, precum întreținerea atentă a curățeniei în zonele în care sunt depozitate cerealele, depozitarea deșeurilor și resturilor în spații specal amenajate și evitarea introducerii de cereale infestate în depozite. Pentru infestarea cu insecte de depozit, pot fi folosite capcane pentru depistarea și eliminarea lor, stabilind astfel și speciile insectelor. Capcanele atrag insectele, acestea rămânând imobilizate, fiind redusă considerabil populația de dăunători. În cazul infestărilor masive, AXIVEN Pest Control utilizează tratamente termice sau fumigația, fiind metoda recomandată pentru eliminarea insectelor în toate etapele lor biologice: ou-larvă-pupă-adult. Tratamentele se vor realiza în mai multe etape, folosint substanțe conforme, autorizate, care vor elimina dăunătorii. În cazul morilor, tratamentele termice pentru combaterea infestărilor cu dăunători sunt o altă soluție ecologică și extrem de eficientă. Morile se încălzesc, menținând o temperatură constantă. Vor fi identificate cuiburile create de dăunători, chiar și cele din zone greu accesibile.

Tratamentele se vor efectua după o inspecție în prealabil, stabilind suprafețele care sunt afectate, gradul de infestare, precum și speciile de dăunători. Acest sector presupune acționarea imediată pentru prevenirea și combaterea insectelor dăunătoare. Metodele și soluțiile folosite sunt conforme și sunt aplicate doar de către tehnicieni cu experiență.

                                        

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor
Detalii Sunt de acord