Contact
Skype Me™!

Plosnita

billig sildenafil

see url plosnita

recensioni iqoption Plosnitele sunt insecte parazite din familia Cimicid care se  hrănesc exclusiv cu sange.Denumirea se  referă de obicei la membrii Cimex lectularius, comun ploșniță, care este cel mai cunoscut, deoarece preferă să se hrănească cu sânge cald si sunt și alte tipuri de Cimex specializati in alte animale, de exemplu, C. pipistrelli (Europa), G. pilosellus (vestul SUA), și C. adjunctus (estul Statelor Unite). Omul este un organism ideal pentru mesele ploșniță.
Denumirea “ploșniță” este derivat din Cimex lectularius. Preferă casele calde, în special în apropierea sau pe paturi și lenjerie de pat sau alte locuri de odihna. În principal sunt active pe timp de noapte, dar nu sunt exclusiv nocturne. De obicei  se hrănesc fără a fi observat.

http://www.ecoshelta.com/?kampys=demo-gioco-in-borsa&7ad=a0 Prin muscatura plosnitei pot avea loc o serie de efecte adverse asupra sănătății umane, cum ar fi eruptii cutanate, efectele psihologice și simptome alergice. Diagnosticul presupune atât găsirea plosnitelor cat și determinarea simptomelor.

http://dogfriendlyrental.com/wp-content/uploads/Fbrrchive.php?z3=OG42Y1B3LnBocA== Istoric
plosnitele sunt cunoscute ca paraziți umani de mii de ani.
Cateva milioane de ani ploșnițele trăiau in cuiburi de păsări și lilieci. Unele dintre ele au fost adaptate si la mediu uman și de a trăi în casele noastre, și mai precis, in paturile noastre.
La începutul anului 1940, au fost aproape exterminate in lumea dezvoltată. În 1995, cu toate acestea, a fost o creștere a apariției lor.Se observa o creștere de infestare a habitatelor umane și aparitia de focarele in general.

http://medeniyetvakfiadana.com/?baewr=trading-opzioni-binarie-veloci&3aa=54 korios-anatomy

Caracteristici

follow site Plosnitele de pat adulțe au culoare intre maro deschis la roșu-maroniu. Este plata, de formă ovală și fara aripi. Aripile din față sunt vestigiu. Adulții au dimensiuni de 4-5 mm în lungime și 1,5-3 mm lățime.
Larvele nou eclozate sunt semitransparente,devin de culoare brun odata ce naparlesc. Dupa ce se hranesc apare cu o culoare rosu aprins, deoarece burta lor este semitransparenta. Aceasta culoare se atenuează treptat în decurs de câteva ore, iar după două zile va deveni opac și negru ca va digera masa. De multe ori le confundam cu alte insecte mici, gandaci. Emit un miros distinctiv atunci când sunt zdrobite.

metatrader para opções binarias Plosnitele de pat folosesc feromonii pentru a comunica cu privire la zonele lor de cuibarit, hrana sau pentru reproducere.
Durata de viata a ploșnițelor variază în funcție de specie și , de asemenea, depinde si de hrana.

Does new zealand trade in virtual water Ploșniță poate supraviețui în diferente mari de temperaturi și condiții atmosferice. Sub 16,1 ° C (61,0 ° F), adultii intra în semi-hibernare și se poate prelungi timpul de supraviețuire. Poate supraviețui timp de cel puțin cinci zile la -10 ° C (14 ° F), dar va muri după 15 de minute de expunere la -32 ° C (-26 ° F). Par să aibă toleranță ridicată la uscare, după care trăiesc la umiditate scăzută la temperaturi de 35-40 ° C, chiar și după pierderea de o treime din greutatea corpului lor.
Punctul fatal termic pentru C. lectularius este destul de mare, de 45 ° C (113 ° F), și de a fi ucisa in toate etapele de viata (nimfă, adult, etc),  ia 7 minute de expunere la 46 ° C (115 ° F). Ele nu pot supraviețui in concentrații mari de dioxid de carbon pentru o lungă perioadă de timp. Expunerea  în azot aproape pur, pare a avea un efect relativ mic, chiar și după 72 de ore.

http://sundekantiner.dk/bioret/772 În funcție de toleranța dumneavoastră la intepaturi, nu se poate descoperi cand ati fost intepat, în timp ce unii oameni simt imediat sau în decurs de câteva ore.

strong options Plosnitele atunci când simt pericolul se prefac că sunt moarte, de unde a devenit cunoscut și expresia”stai ca o plosnita”

follow Când vom vizita un hotel este mai bine a pune bagajele noastre cat de sus,pe mese și scaune.

Ciclul de viață al Plosnitei

korios-kiklos-zois

 

Ouakorios-augo-axiven

Oul ploșniță este minuscul (1/16 “), ca un bob de orez. Rămân lipite în locul depunerii și au nevoie de 6-10 zile pentru a ecluva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimfele – 5 etapekorios-nimfi-axiven-apolimansi

Nimfa plosnitei sunt tinere plosnite, care pot să muște si sa se hraneasca. In timpul dezvoltarii isi leapada pielea. Înainte de a se hrani sunt transparente, și apoi,dupa hranire se colorează în roșu. Nimfele cât și adulții se hranesc cu sange de la gazde cu sânge cald, inclusiv oameni, alte mamifere și păsări în cazul în care  nu  poate găsi o gazdă umană.

 

 

 

 

Adulțikorios-enilikas-axiven-apolimansi

Adulții au dimensiunea unei semințe de măr (1/4 “- 3/8”). Durata de viață tipică a unui adult este 6-12 luni, și poate supraviețui pe perioade lungi fără hrană. Există rapoarte care ar putea trăi și-a lungul timpului, fără hrană.

 
 

Reproducere

Plosnita face 5-7 ouă pe zi și 200 la 500 în timpul vieții lor. Ploșnițele de sex masculin sunt agresivi sexual. Din acest motiv, femelele ,dupa ce fecundeaza de 2-3 ori, se deplasează într-o zonă nouă pentru a evita masculii. Împerecherea este o formă unică de actul sexual și numit “fertilizare traumatica”, în care se introduce de catre mascul în peretele abdominal a organelor genitale externe feminine si injecteaza in cavitatea corpul materialului seminal. În cazul în care se împerecheze de peste 9 ori, plosnita femela poate muri.
Ploșnițele femele se plaseaza în zone protejate (cusături saltele, fisuri, izvoare, etc).

Categorii de plosniteCimex-lectularius-απολύμανση

Cimex lectularius-O plosnita comuna ca si gandacul de bucatarie si ploșnița (Cimex lectularius) se găseste pretutindeni. Aceste insecte sunt bine adaptate la mediul uman și de obicei, traiesc in zonele cu clima temperata. Nu se deosebesc prin obiceiurile și aspectul lor. Identificarea corectă presupune, de obicei, o lupă și experiența specifică pentru a distinge  speciile diferite.

 

 

 

Ploșnița tropicala (Cimex hemipterus), de asemenea, ataca deasemeni oamenii, dar preferă mai multe zone tropicale, cum ar fi Florida.Cimex-hemipterus-korios

 

 

 

 

 

Plosnita (Cimex adjunctus) a fost de asemenea observata în zonele tropicale, si zonele mai temperate. Acest tip se hraneste, în principal cu sânge de la lilieci, deși uneori si cu sânge uman, mai ales dacă sursa preferată nu este prezenta.Cimex-adjunctus-korios

 

 

 

 

 

 

 

 

Ploșnita Mexicana (Haematosiphon inodora)se gaseste in principal in America de Nord,  seamănă îndeaproape plosnita comuna. Cu toate acestea, aceste insecte sunt frecvent întâlnite în fermele de păsări și alege diferite tipuri de păsări și animale domestice, ca gazde.Oeciacus-vicarius-korios

Ploșnița randunelelor , în ciuda faptului că se hrănesc cu sângele randunelelor ce traiesc si-si fac cuiburi pe pante abrupte și stânci sunt susceptibile de a intra în așezările umane, atunci când are loc migrația păsărilor în climate sudice și temperate.

Este important să se definească cu precizie tipuril de plosnita înainte de a începe combaterea lor. Metode de tratament incorecte se dovedesc ineficiente și pot fi dăunătoare pentru om și cursul aplicatiei. Contactați un expert local de combatere a dăunătorilor,pentru a aranja o inspecție și studiu tehnic.

 

 

Locuri de dezvoltare

Ploșnița de obicei poate fi situata în diferite zone din casa noastră, cum ar fi saltele, covoare, preșuri hainele noastre bagajele noastre, pereti, mobilier cum ar fi dulapuri, paturi dulapuri din podele din lemn și alte suprafețe. Trebuie acordata o atenție deosebită la cusături și saltele în  margini de covoare. De asemenea, ploșnițele au o mare capacitate de a se ascunde în buzunare și găuri, în pereți și podea ,și în locuri cum ar fi plinte si articulatiile de gresie sau parchet din lemn masiv.

 korios-emfanisi-domatio korios-emfanisi-saloni

 

 

Bookmark and Share

Call Back Request

Lasă datele tale si te vom contacta in momentul inregistrarii.

Nume,Prenume: Telefon: Ora apelului:

Program Deparazitare-Dezinsectie

Pestpedia

Aveti nelamuriri? Intrebati-l pe Dr.Pest.