Contact
Skype Me™!

Insecte depozit

plodia

 

Caracteristici principale

Insecte daunatoare de depozit

Insectele de depozit sunt insecte mici  care  trăiasc,cresc și să se reproduc  în cămări sau depozite cu produse agricole. Ataca alimente, cum ar fi : cereale, nuci, fructe uscate și furaje. Caracteristica lor principală este  răspândirea larga geografică cu ajutorul omului și a comerțului.

Cel mai importante  specii de insecte sunt urmatoarele:

Τribolium confusum
Sitophilus granarius
Oryzaephilus surinamensis
Rhyzopertha dominica
Cryptolestes spp.
Lasioderma serricorne
Stegobium paniceum
Ephestia kuehniella
Plodia interpunctella

Metode de abordare :

Cele mai frecvente metode de combatere  a insectelor sunt de două feluri, folosind capcane cu feromoni sau aplicații de fumigare. Fiecare metodă oferă o serie de avantaje distincte. Capcanele cu feromoni sunt  deosebite prin  eficienta în depistarea și anihilarea  insectelor. Aplicatiile de fumigare cu formule specifice au avantajul că provoca în mod direct moartea în toate etapele de viață ale insectelor.

 

Τribolium confusum

Insecta de dimensiuni 3-4 mm corp subțire,  culoare maro-roșcat sau maro închis. Ele se hrănesc în principal cu făină și cereale, nuci, fructe uscate, boabe de cafea și produse prelucrate.

Sitophilus granarius

 

Genul sitophilus granarius are dimensiuni 3 – 5 mm, de culoare maronie ca tribolium, cu diferența că se termină într-un cap cu varf curbat.Se hrănește cu orz, orez, porumb, secară, grâu, etc.

Oryzaephilus surinamensis

Dimensiunea insectei surinamensi oryzaephilus este  între 2,5 mm cu 3.5 mm. Mănâncă și distruge cerealele și derivați.

Rhyzopertha dominica

Aceasta este o insectă mică între 2,5 mm și 3 mm, forma corpului alungita si culoare maro. Acesta crește în locuri uscate și calde și se hrănește cu cereale, plante medicinale etc

Cryptolestes spp.

Genul  cryptolestes spp.. este cea mai mica specie a  gandacilor  de semințe, care creste cel mult 2 mm. Se hraneste  cu aceleași tipuri de produse alimentare cu care se hraneste si  tribolium confusum, adică făină și cereale, nuci, fructe uscate, cafea boabe si produse prelucrate.

Lasioderma serricorne

Această specie este cunoscuta sub numele de “carabusul de tutun ” și  afectează în special produsele din tutun și  produsele  alimentare, cum ar fi orez, plante aromatice, cacao etc Organismul are o culoare  maro forma elicoidal.

Stegobium paniceum

Paniceum stegobium este insecta de  exterior si seamănă cu așa-numita “gândacul de tutun “. Denumita “carabusul de  pâine” sau  de “biscuit “, pentru că se hrănește în principal pe materiale vegetale, cum ar fi cereale, făină, etc.

Ephestia kuehniella

Anvergura aripilor in  diametru a ephestia kuehniella(fluture) este de 20 -25 mm. De-a lungul corpului său are mici pete negre. Este o problemă comună și importanta pentru mori sau cuptoare, deoarece se hrănește cu făină și tărâțe.

Plodia interpunctella

Cele mai “adulte” insecte plodia interpuctella ajung până la 10 mm și au o durată de viață de la 30 la 300 de zile. Se gaseste în depozite, mori, ateliere de prelucrare a alimentelor, etc.

Call Back Request

Lasă datele tale si te vom contacta in momentul inregistrarii.

Name: Number: Suitable Time:

Program Deparazitare-Dezinsectie

Pestpedia

Aveti nelamuriri? Intrebati-l pe Dr.Pest.